lauantai 16. kesäkuuta 2018

Siivet liekeissä, osa 09



[Tämä on sarja postauksia, joihin kirjaan jokaisen havaitsemani asian, joka saa minut aina vain vakuuttuneemmaksi siitä, että paremmat enkelinsä kadottanut ihmiskunta ajaa itsensä kohta seinään ihan ilman ulkopuolista apua. Myöhemmin näihin voi soveltaa siinä määrin jälkiviisautta kuin mahdollista. Jos on ketään enää soveltamassa yhtään mitään.]

Kyllähän se käy ajan oloon todella tylsäksi, että Rumppi se täällä näyttää aiheuttavan kaikki maailman murheet. No ei kaikkia, mutta suurimman osan. DT-osuus siis tähän alkuun:

DT asetti Kiinalle lisätariffit ja Kiina iskee takaisin. Kauppasota:
https://yle.fi/uutiset/3-10256105

Em. aiheesta paljon hyvää ja aika musertavaa keskustelua, Pertti S ja Erkki T äänessä Politiikkaradiossa:
https://areena.yle.fi/1-4448485

Myös EU näkee Rumpin tohussa maailmanlopun merkkejä. Ainakin taloudellisen - no, siitähän seuraa sitten se kaikki muu:
https://www.bbc.com/news/business-44324565

Lyhyt muikkari siitä, että maailman ratissa on tyyppi, jolla on teletapin sanavarasto, Repe Sorsan kärsivällisyys ja Halla-Ahon huumorintaju:
https://www.politico.com/story/2018/06/15/trump-north-korea-sit-up-attention-648969

Tästä huumori on sitten kaukana. DT laittaa Krimin tapahtumat Obaman syyksi ja tanssahtelee Putinin ympärillä kuin metsälintu soitimella. Jos nuo kaksi veijaria alkavat enemmän halailla toisiaan, termi "etupiirijako" palaa äkkiä arkipuheeseen:
https://www.washingtonpost.com/news/post-politics/wp/2018/06/15/trump-again-blames-obama-for-russian-annexation-of-crimea-says-he-may-meet-putin-in-the-summer/

Euroopan tulevaisuus on muutenkin vaakalaudalla. Ongelmat ovat valtavia mutta eivät johdu yhdestä isosta syystä vaan pulmapuu on kovin haarainen ja monijuurinen. Siksi vahva valtio ja vakaa demokraattinen johtajuus keskellä Eurooppaa on ollut elintärkeä, ja nyt se horjuu. "Merkelin piinaviikko täynnä historiallisia käänteitä – Jätetäänkö Merkel yksin?" kysyy HS:
https://www.hs.fi/paivanlehti/16062018/art-2000005721941.html

Kauniiksi lopuksi sopii palata perinteisiin uhkakuviin ja kysyä, onko intomme koneisiin arjessa ja sodassa oikeasti lähdössä lapasesta tavalla, jota on vaikea tai mahdoton peruuttaa:
https://www.theguardian.com/books/2018/jun/15/rise-of-the-machines-has-technology-evolved-beyond-our-control-

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005721877.html



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit käyvät moderoinnin kautta ennen julkaisua.