perjantai 8. kesäkuuta 2018

Siivet liekeissä, osa 03


[Tämä on sarja postauksia, joihin kirjaan jokaisen havaitsemani asian, joka saa minut aina vain vakuuttuneemmaksi siitä, että paremmat enkelinsä kadottanut ihmiskunta ajaa itsensä kohta seinään ihan ilman ulkopuolista apua. Myöhemmin näihin voi soveltaa siinä määrin jälkiviisautta kuin mahdollista. Jos on ketään enää soveltamassa yhtään mitään.]

Trump on taas tänään pääosassa. G7-kokous on käynnistynyt kolmella asialla:
- DT haukkui kiihtyneissä tviiteissä jälleen sekä Kanadan että EU:n epäreiluiksi hyväksikäyttäjiksi
- DT ilmoitti poistuvansa kokouksesta ennen kuin keskustelut ilmastonmuutoksesta ja energia-asioista alkavat
- DT jysäytti varsinainen pommin ilmoittamalla haluavansa Venäjän takaisin G7-ryhmään. Viisi maata oli esityksestä tyrmistynyt, mutta Italian uusi populistihallinto on tästä aivan innoissaan. Eli koko ryhmä on vaarassa murentua.  (kaikki keskeiset mediat)

"Nyt uhkana on ensimmäistä kertaa sitten 1930-luvun täysimittainen kauppasota, jossa osapuolina ovat yhtä aikaa kaikki kolme maailmantalouden suurinta voimaa: EU, Yhdysvallat ja pian myös Kiina.
Yleisen talousviisauden mukaan laajassa kauppasodassa kaikki riidan osapuolet häviävät. Yhdysvaltoja johtaa kuitenkin nyt presidentti, joka tekee kauppapolitiikkaa Twitterissä ja on vakuuttunut siitä, että kauppasotien käyminen on hyvä ajatus – ja niiden voittaminen helppoa." (Jarmo Raivio, Suomen Kuvalehti)

Entinen republikaaanien presidenttiehdokas Mitt Romney on varma, että DT saa toisen kauden vuoden 2020 vaaleissa: ”Taloutemme on vahva, eivätkä demokraatit pysty asettamaan ehdokkaaksi muita kuin henkilöitä, joiden mielipiteet eivät ole kosketuksissa tavallisten amerikkalaisten enemmistöön.” (Politico)

Yhdysvaltain ympäristövirasto - tai nyttemmin ympäristönjyräämisvirasto - on päättänyt muuttaa kymmenien vaarallisten kemikaalien Obaman aikana asetetut kiellot siten, että kemikaaleja rajoitetaan vain työ- ja asuintiloissa. Vesiin, ilmaan ja maaperään niitä saa nyt kipata ihan vapaasti. Jostain syystä, ilmeisesti ihan vain siksi että Obama oli toista mieltä. (NY Times)

”Muoviroskat ovat muuttamassa Välimeren valtavaksi muovimereksi – Välimeren mikromuovi­pitoisuus on jopa nelinkertainen Tyynenmeren jätepyörteeseen verrattuna
Suurimmat syyt Välimeren muoviongelmiin ovat liiallinen muovinkäyttö, heikko jätteidenkäsittely ja massaturismi.” (HS, Yle)

Miksi Amerikan ja Venäjän asevoimien komentajat tapaavat Hgissä ja Vantaalla nyt? No siksi että varsinaisten konfliktialueiden lisäksi Itämerellä on lisääntyvän asevoiman takia kasvava riski siitä, että jonkun vahingon tai sattuman takia alkaa WWIII. Siksi. (HS)

UK:n ulkoministeri Boris Johnson haluaa ryhtyä kovikseksi EU:ta vastaan ja aiheuttaa mieluummin kaaoksen kuin sopimuksen: "You've got to face the fact there may now be a meltdown. OK? I don't want anybody to panic during the meltdown. No panic. Pro bono publico, no bloody panic. It's going to be all right in the end."
Brexit will be "irreversible" and will happen, Mr Johnson said, but the "risk is that it will not be the one we want". Samalla Boris ilmaisee ihailunsa Trumpin otteille: ”He'd go in bloody hard... There'd be all sorts of breakdowns, all sorts of chaos. Everyone would think he'd gone mad. But actually you might get somewhere. It's a very, very good thought."
No ei kai tässä sitten muuta kuin bye bye Britain, sitä saa mitä tilaa. Toivon vain että skotit tekevät nopeasti oman ratkaisunsa - Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon on ehtinyt jo vaatia Johnsonin erottamista (BBC, Guardian)

Ontarion kuvernööriksi on valittu Doug Ford, Toronton edesmenneen, skandaalimaisen crack-pormestari Rob Fordin yhtä groteski veli. Trumpia ihailevan, eliittejä pilkkaavan, Pride-tapahtumaa ja vammaisia tölvineen ja ylipäätään raisusti populistisen Fordin valinta vetää nyt Kanadankin populismin pohjavirtaan ja sammuttaa taas yhden majakan. Henkilökohtaisesti kova isku palleaan tälle kirjoittajalle. (Guardian)

Kirsikaksi kakun päälle Juha Sipilän täysin mystinen fraasi puheessaan kepuleiden puoluekokouksessa: ”sote-uudistus viedään maaliin bolshevistisella rauhallisuudella”. Lisäksi Juha ilmoitti haluavansa jatkossakin olla maan puikoissa, koska ”näläkää kyllä riittää”. Kiitos, herra pääministeri. Tämä oli hyvin rauhoittavaa. Ja viekää sille nyt jotain syötävää. (kotimaiset mediat)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit käyvät moderoinnin kautta ennen julkaisua.