keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Siivet liekeissä, osa 01

Siivet liekeisssä 01

[Tämä on sarja postauksia, joihin kirjaan jokaisen havaitsemani asian, joka saa minut aina vain vakuuttuneemmaksi siitä, että paremmat enkelinsä kadottanut ihmiskunta ajaa itsensä kohta seinään ihan ilman ulkopuolista apua. Myöhemmin näihin voi soveltaa siinä määrin jälkiviisautta kuin mahdollista. Jos on ketään enää soveltamassa yhtään mitään.]

Tänään, kesäkuun 6. päivänä AD 2018, seuraavat asiat saivat minut toteamaan, että tässä mennään helvettiin käsväskyssä koko orkesteri. Itse asiassa tämmöinen normipäivä:


  • Presidentti Niinistö harmittelee lisääntyvää sotilaallista jännitystä ja Nato varautuu suursotaan Euroopassa. (HS)
  • Oma rakas maahanmuuttovirastomme on alkanut heittää ulos jengiä koko ajan vähäisemmmistä syistä. Vaikka olisi työpaikka ja perhe, lähtöpassiin riittää nyt yksi sakkorangaistus. Joku on kiristänyt linjaa, mutta kukaan ei kerro kuka. (Yle)
  • Trump on menossa G7-kokoukseen jossa aikoo neuvottelujen sijasta vittuilla lisää ja luvassa on jopa lisätulleja Kanadalle, joka näyttää olevan Donaldin lempivihollinen EU:n lisäksi. Ne kirotut liberaalit! (Reuter, Washington Post)
  • USA:n uusi Saksan-lähettiläs pompottaa ja sanelee isäntämaan johtoa ja toimii avoimesti huutosakkina Euroopan äärikonservatiiveille ja -oikeistolle. Yhteys Steve Bannoniin lienee olemassa ja Bannon kiertää juuri Eurooppaa lietsomassa intoa äärioikeistoon. (HS, BBC, Guardian)
  • Trump on tänäänkin sitä mieltä että hän voi armahtaa itsensä, Pohjois-Koreasta tulee mahtava valtio, EU haisee ja uutiset on puppua. (kaikki) 
  • Ruotsidemokraatit ovat nousemassa maan toiseksi suurimmaksi puolueeksi eikä kenelläkään ole lääkettä vaivaaan. Svenskademarit koettavat reagoida muuttumalla itse persuiksi. Ai että. (kaikki kotimaan pääuutismediat)
  • Italian uusi hallitus haluaa yhtä aikaa karkottaa puoli miljoonaa siirtolaista, vaatii tp-hakijoiden tasajakoa kaikkiin EU-maihin väestöpohjien mukaista, lupaa matalaa tasaveroa JA anteliasta perustuloa, nykyisen alhaisen eläkeiän säilyttämistä ennallaan ja niin edelleen. Vaikka mukana on perusteltuja pointteja, kokonaisuus on mahdoton ja voi syöstä koko EU:n mustaan aukkoon. (kaikki uutismediat)
  • Suomessa varakkain kymmenys vaurastuu nopeasti lisää, keskiluokka polkee paikallaan, köyhimmät köyhtyvät lisää. (Yle, HS)
  • Itävalta, Tanska ja Saksa haluavat että EU perustaa kokoamisleirejä karkotettaville EU:n ulkopuolelle. Itävalta haluaa myös "tyrehdyttää EU-alueelle suuntautuvan siirtolaisuuden". Siis kaiken, syystä riippumatta? Niin kai sitten. (Yle)
  • Eksote ensin ja Siun Sote nyt käytännön esimerkkeinä siitä, mitä tapahtuu, kun tiukkaan vuosibudjettiraamiin sidotusta terveydenhoidosta loppuvat rahat. Rumaa jälkeä, joka skaalautuu kansalliseksi jos hallituksen sote toteutuu. Sipilää ei kiinnosta yhtään. (HS, Yle)
  • Persut ovat keksineet ”aidon suomalaisen intuitiivisen tunnistamisen”. Nyt ne keksivät rasismille jo mainoslauseita. (some, HS/Nyt)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit käyvät moderoinnin kautta ennen julkaisua.