perjantai 8. kesäkuuta 2018

Siivet liekeissä, osa 02


[Tämä on sarja postauksia, joihin kirjaan jokaisen havaitsemani asian, joka saa minut aina vain vakuuttuneemmaksi siitä, että paremmat enkelinsä kadottanut ihmiskunta ajaa itsensä kohta seinään ihan ilman ulkopuolista apua. Myöhemmin näihin voi soveltaa siinä määrin jälkiviisautta kuin mahdollista. Jos on ketään enää soveltamassa yhtään mitään.]

Trump aikoo ohittaa ihmisoikeudet kokonaan tapaamisessaan Kim Jong Unin kanssa (Wash. Post, Guardian)

Itävalta ja Italia alkavat kaveerata Putinin kanssa ohittaen EU-linjaukset ja -arvot: ”Russian president in contact with two capitals that share belief in nation-first politics and mistrust of alliances” (Guardian)

”Viisaampi antaa periksi. Näin sanovat vanhemmat, kun yrittävät vedota esikoiseensa, joka kinastelee kuopuksen kanssa. Mutta näin ajattelevat myös lukemattomat aikuiset itse: fiksumpi antaa periksi, kun työpaikalla on känää, neuvottelut tökkivät tai maan hallitus uhkaa kaatua milloin mihinkin kriisiin.
Mikä on tulos: ääliöiden maailmanvalta jatkuu. Dorkat hallitsevat, kun viisaammat kerta toisensa jälkeen antavat heille periksi.” (Johanna Korhonen Apu-lehden kolumnissa)

Trump Justin Trudeaulle: ”Te tyypithän poltitte koko Valkoisen Talon vuoden 1812 sodassa.” Fact check: eivät polttaneet. Mutta Donaldin vittuilu kärjistyy silti. (NY Times, HS)

Rudy Giuliani. Mikä kosminen idiootti.
”POHJOIS-KOREAN johtaja Kim Jong-un ”laittoi polvet ja kädet maahan ja aneli” Yhdysvaltoja elvyttämään Singaporen huipputapaamisen sen jälkeen, kun presidentti Donald Trump perui osallistumisensa toukokuussa, kertoi Trumpin lakimies Rudy Giuliani keskiviikkona.
Heti perään Giuliani lisäsi, että tarve anella on juuri se asema, johon Kim halutaan.
Giuliani esitti kommenttinsa Israelissa järjestetyssä talouskonferenssissa.
LAKIMIEHEN kommentit herättivät huolta siitä, että Pohjois-Korea peruu tapaamisen.
”Jos pohjoiskorealaiset tarvitsevat syyn tapaamisen perumiselle, amerikkalaiset juuri antoivat heille sellaisen”, kommentoi Yhdysvaltojen ulkoministeriön entinen diplomaatti Evans J.R. Revere The New York Timesille.” (HS)

Jollain on pakkomielle hiilestä ja öljystä:
”Trumpin tuontitullit iskivät oman maan aurinkoenergia-alaan – jopa miljardien investoinnit jäihin.

Tuontitullien tarkoitus on suojata Yhdysvaltojen kotimaista tuotantoa, mutta ne ovat estäneet tuhansia työpaikkoja syntymästä aurinkovoima-alalle.” (HS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit käyvät moderoinnin kautta ennen julkaisua.