maanantai 11. kesäkuuta 2018

Siivet liekeissä, osa 05


[Tämä on sarja postauksia, joihin kirjaan jokaisen havaitsemani asian, joka saa minut aina vain vakuuttuneemmaksi siitä, että paremmat enkelinsä kadottanut ihmiskunta ajaa itsensä kohta seinään ihan ilman ulkopuolista apua. Myöhemmin näihin voi soveltaa siinä määrin jälkiviisautta kuin mahdollista. Jos on ketään enää soveltamassa yhtään mitään.]

Maailma odottaa henkeään pidättäen Kim-Trump-matsia ja Suomi huilaa politiikan superviikonlopun jälkeen. Tyyntä myrskyn edellä? Huomenna ehkä enemmän raportoitavaa, mutta jotain hermostuttavaa silti tänäänkin.

  • Trump on hyökännyt uudelleen Kanadaa ja Eurooppaa vastaan; tästä raportoivat käytännössä kaikki mediat. Reaktiona tähän Kanadan poliittinen kenttä on tiivistynyt poikkeuksellisesti puolustamaan PM Justin Trudeauta ”koulukiusaajaa” vastaan.



  • Oletin että DT:n kääntyminen koko muuta läntistä maailmaa vastaan rokottaisi Amerikan markkinoita, mutta katin kontit. Tasaista nousua pitkin pörssipäivää. Myös ekat kannatusmittaukset G7:n jälkeen osoittavat ei niin mitään muutosta.



  • Omaa huoltaan tämän vuorokauden suuressa tapaamisessa aiheuttaa Kiinan arvaamaton suhtautuminen Trumpin ja Kimin bromanssiin. Jos USA ja PK käynnistävät Suurten Johtajien (sarkasmivaroitus!) bilateraalisen kaveeraamisen, Kiinalle elintärkeä vapaakauppa Aasiassa voi vaarantua ja alueen voimatasapaino horjua. Kiina tuskin katsoo hyvällä myös sitä, jos sen rooli PK:n suitsijana siirtyy Trumpin Amerikalle. Tämä tuskin Trumpia haittaa, pikemmin päinvastoin - seurauksista viis.


  • Eteläinen Suomi on ollut nyt virallisesti 30 päivää ilman sadetta ja suuren osan tuosta ajasta helteessä. Arviolta kolmannes vuoden sadosta on jo menetetty. Jos eläisimme 1800-lukua, edessä olisi nälänhätä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämän blogin kommentit käyvät moderoinnin kautta ennen julkaisua.